måndag 1 november 2010

Recept

Om någon där ute var intresserad av mysslin så ska ni få receptet här. Väldigt enkelt och gott som omväxling.

Susannes supermyssli

5 dl rågflingor
5 dl fiberrika havregryn
1 dl havrekli
1 dl vetegroddar
1 dl krossade linfrö
1 dl solroskärnor
1 dl grovhackad mandel
kanel
kardemumma
4 msk rapsolja
ca 1 dl vatten
3 msk honung

Ta fram en stor plåt som har lite djup. Blanda alla ingredienser förutom kanel, kardemumma, olja och vatten.

Pudra över rikligt med kanel och lite kardemumma. Ringla över rapsoljan, honungen, droppa över vattnet och arbeta samman musslin.

Rosta i ugnen på 175C i ca 20 minuter. Tillsätt gärna torkade aprikoser klippta i små bitar eller lite russin. Förvara i glasburk med tättslutande lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar