onsdag 2 februari 2011

Gravad lax

Köpte mig en hel forell igår, utbudet på butiken tyckte jag inte var det bästa i färdiga bitar.
Nu är den filead och infryst. Men två bitar gravade jag, som kommer att vara klara till helgen, för att sen användas till smörgåstårts fyllning och dekoration. Trevligt med lite krativitets arbete nu i helgen.
Så det är att tänka till i förväg emellanåt om man skall få allt klart i tid.

Vad tycker ni om gravad fisk är det en gott eller inte??

8 kommentarer:

  1. gravad lax e supergott! :) /Tanja

    SvaraRadera
  2. Otroligt gott! Smörgåstårta e ju dessutom nått av det bästa som finns. En slående kombination! :)

    SvaraRadera
  3. Hemgravad lax e gott för då e de den rätta sältan i den så de e en favorit h:MAMA

    SvaraRadera
  4. Tycker också om gravad lax, blir bara ätit så sällan av den. Eller kanske just därför den är så god? /Petra

    SvaraRadera
  5. tycker int du fisk blir na vato tå man fryser in a?

    SvaraRadera
  6. grava lax e noo goo, men tå ja laga tyckt ja he var frissamt tå int ja fick skiva så tunt som kööpis. oså har ja vaari hysterisk me dähä livsmedelshygien, så ja våg väl int rör na fisk na mejr (int för att he bord va så stor risk tå int man packar i vacuum tär hejm, bla bla bla) //Mongi

    SvaraRadera
  7. A: Nej jag tycker int he blir na vato. Men lax skall man inte ha i frysen för länge heller den är så fet att den kan få en härsken smak.

    M: Övning ger träning du ska si att du no får tunnari skivor, bara du har en bra och vass fiskkniv! Så de ha fisken vari laga i mang årtionden å int ha ja nu hört na mang som ha vari na sjuk åv fisken!

    SvaraRadera