tisdag 8 februari 2011

Plättar

Visst är det inte gott med plättar. Ofta är det mormor/farmors plättar man tycker är godast. Det tycker jag  med, men gör ganska ofta plättar här hemma, så det blev de ikväll.
Har kommit fram till att råmjölksplättar är nog de godaste. Mycket mera och fylligare smak än de som är gjorda på vanlig mjölk.
Men det är ofta så att man tycker att de små plättarna är godast fast det egentligen inte är någon skillnad på smaken. 
Alla gånger är det inte så lyx att man får grädde till plättarna hos oss men ibland. Tycker det är gott bara med sylt också.
Vad är bäst småa eller stora plättar??




4 kommentarer:

  1. Mummus småplättan er överlägset bäst!! :D Så lagar ju no svärmor å ganska go storplättan, ti vaal riktit knapro i kanten, mums!! :)

    SvaraRadera
  2. Ja tycker båda e goda, men om man lägger i lite vichy i smeten så blir de extra knapriga! O så e plättarna också jättegoda nästa dag med lite socker på och ihoprullade :) Nu blir ja ju snål på plättar..

    SvaraRadera
  3. Vichytipset kom från Petra om du funderar.. :)

    SvaraRadera
  4. Ahaa.. trevligt med tips. Har hört att det gör susen i våfflor men inte plättar. skall testa detta!:)

    SvaraRadera