måndag 16 februari 2015

1 år & 3 års kalas

Igår hade vi kalas och firade barnen tillsammans. Den yngste har inte hunnit fylla 1 år riktigt ännu men snart, eftersom de bara yller med en månads mellanrum så passar det bra att ha ett gemensamt kalas när de är så små ännu.

Dottern har länge pratat om vilken tårta hon vill ha. Har en liten bok med olika figur tårtor i så hon hade bläddrat i den och varje gång sagt att den där docktårta ska hon ha. Valet var ju inte så svårt då. Det blev choklad sockerkaksbottnar och jordgubbs gräddkvarg fyllning. Tårtan är täckt med sockermassa som jag gjorde dagen före. Testade på ett nytt recept och kommer att börja använda mig av det framöver det blev en sån bra sockermassa.
Har kollat en del på nätet vilka olika modeller och tillvägagångssätt man kan ha när man gör dessa docktårtor. Det gick i slutänden riktigt smidigt att göra den.




Kunde ju inte bara ha en rosa docktårta så lillebror fick en egen 1 årts tårta med formatet 1 vilket passade bra.
Denna hade samma fyllning som docktårtan men ljusa bottnar. Kanterna och ovanpå är täckt med vanlig grädde. Gjorde ett korgmönster på sidorna denna gång. Mönstret var roligt att göra och lite annorlunda men man fick en fin fyllig kant å tårtan. Sen dekorerades tårtan med fruk och bär färska men tyvärr inte inhemska, vilket är svårt att få tag i denna årstid!



7 kommentarer:

  1. Alltså det var länge sen jag ätit så god tårta :)
    Mama
    För att inte tala om utseendet på tårtorna
    Jau som treåringen brukar säga:)

    SvaraRadera
  2. Ja tack, alltid lika roligt när det faller gästerna i smaken det man lagat! :D

    SvaraRadera
  3. Wow va fina!
    Kram, Lisa

    SvaraRadera
  4. Grattis också till födelsedagsbarnet! Ha det bra!

    SvaraRadera
  5. Fina tårtor!hur mycket sockermassa gick det åt till kjolen?tänkte om man köper från butiken.

    SvaraRadera
  6. Oj he va e svår fråga. Ja vägd int massan na furi men nog behöver du 500 g alltid. beroende på hur stor tårta du gör!

    SvaraRadera