Ljusa innuti med härliga chokladbitar
Chokladbaguetter
4 st
Deg 1 (polish/ starter)
5 g jäst
3 dl vatten
5 dl vetemjöl special
Deg 2:
15 g färsk jäst
2 dl kallt vatten
1 dl kall mjölk
1 sats polish
1 msk salt
1 msk socker
7-8 dl vetemjöl special
1 ägg
300 mörk kvalitetschoklad 70 %
Flingsalt
Deg 1
- Smula jästen i en bunke och lös upp den i vatten.
- Tillsätt vetemjöl och rör om tills den lösa degen är slät.
- Täck bunken med plastfilm och jäs i minst 4 timmar i rumstemperatur eller i kyl över natten
Deg 2
- Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och mjölken och rör om.
- Tillsätt deg 1, salt, socker, ägg och vetemjöl tills degen går ihop.Arbeta degen i maskin på låg hastighet i ca 15 minuter. Hacka chokladen i grova bitar och blanda snabbt in den i degen ( knåda inte då blir degen brun.)
- Jäs degen under bakduk i 1½ timme.
- Sätt ugnen på 240 grader.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dela degen i fyra delar och forma till runda bullar låt vila och baka ut till baguetter. Vrid dem något varv och lägg på baguettplåtar eller vanlig plåt med bakplåtspapper.
- Låt dem jäsa under bakduk i 1 timme.
- Pensla baguetterna med vatten och strö flingslat över. Gör några snitt med en vass kniv diagonalt över varje baguett och ställ genast in i mitten av ugnen.
- Sänk temperaturen till 20 grader när bröden fått fin färg.
- Grädda bröden tills de sammanlagt stått inne i ca 30 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar