måndag 9 februari 2015

Matig fisksoppa med rotfrukter och dillkräm

En lite annorlunda fisksoppa än den jag brukar göra annars. Men matig och god var den, fungerar bra som bjudrätt om man så tycker. Hade inte någon kokosmjölk så jag använde vanlig grädde i stället. Receptet hittade jag i en Allers.

500 g fiskfilé ex lax, sej eller torsk
5 medelstora potatisar
1 stor motot
1/4nkålrot
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
smör till stekning
1 förp krossade tomater, 500 g
1 brk kokosmjölk, 400 ml
1 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar ( jag använde salt och peppar)
salt och peppar

DILLKRÄM
2 dl tjock yoghurt
20 g hackad dill
salt och peppar
GARNERING

finstrimlad purjolök
dillkvistar


  1. Skala och tärna rotsakerna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjuk i smör i panna.
  2. Dillkräm: Rör ihop alla ingredienser och ställ åt sidan.
  3. Koka ihop krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar i en kastrull. Smaka av med peppar och eventuellt salt men det kan vara lagom med sälta eftersom du har i buljongtärningarna.
  4. När soppan har bra smak , dela fiskfileérna i 3 x 3 x3 cm stora bitar och sjud försiktigti soppan tills den är klar, ca 5 minuter. Vänd ner rotfruktsfräset.
  5. Servera soppan med en klick dillkräm, finstrimlad purjolök och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar