500 g fiskfilé ex lax, sej eller torsk
5 medelstora potatisar
1 stor motot
1/4nkålrot
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
smör till stekning
1 förp krossade tomater, 500 g
1 brk kokosmjölk, 400 ml
1 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar ( jag använde salt och peppar)
salt och peppar
DILLKRÄM
2 dl tjock yoghurt
20 g hackad dill
salt och peppar
GARNERING
finstrimlad purjolök
dillkvistar
- Skala och tärna rotsakerna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjuk i smör i panna.
- Dillkräm: Rör ihop alla ingredienser och ställ åt sidan.
- Koka ihop krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar i en kastrull. Smaka av med peppar och eventuellt salt men det kan vara lagom med sälta eftersom du har i buljongtärningarna.
- När soppan har bra smak , dela fiskfileérna i 3 x 3 x3 cm stora bitar och sjud försiktigti soppan tills den är klar, ca 5 minuter. Vänd ner rotfruktsfräset.
- Servera soppan med en klick dillkräm, finstrimlad purjolök och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar