söndag 27 februari 2011

Choklad drops

Före jul när jag höll på med pralin tillverkandet, blev det beställt choklad både vit-, ljus- och mörkchoklad. Men det kommer ju inte i samma format som man köper choklad i vid butiken. Kunde bli lite roligt om man fick en chokladplatta på 15 kg:s förpackning, som chokladen ofta går att beställa i.
Nej istället får man en säck choklad med så kallade drops. Dessa är ju behöndiga att väga upp och använda går snabba att smälta då de är så små och man behöver inte stå och hacka sönder dem. Ibland får man göra det lite olika på tillverkandet vissa har större drops.



På tal om praliner så såg jag i tidningen idag att folk väljer mindre dopp till kaffet nuför tiden. Allihopa tar inte en stor kanelbulle utan man väljer istället en eller två praliner eller det som är inne just nu macarons.
Trevligt då pralinen får ett större uppsving här omkring, alla vet inte ännu vad dessa godsaker är. Håller på och funderar ut nya fräscha smaker på dessa när våren närmar sig. Skall bli kul att test göra flera smaker igen.


2 kommentarer:

  1. hejsan, var köper du dina choklad drops att ha till din bakning? superfina bilder kram från josy hbg

    SvaraRadera
  2. Jag har beställt mina chokladknappar från en grossistkjedja som finns här i Finland

    SvaraRadera