Rutorna påminner om receptet jag hade på Caramelitas. Gillade man det receptet så gillar man det här också!
3½ dl mjöl
3½ dl havregryn
2 dl farinsocker eller muscovadosocker
1/4 tsk salt
225 g mjukt smör
1 brk karameliserad mjölk ( dulce de leche)
150 g grovhackas mörk choklad
1 msk salt
Värm ugnen 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20 x 35 cm.
Blanda mjöl, havregryn, socker och salt.
Arbeta ner smöret till en smulig deg. Pressa ner 3/4 av degen i botten på långpannan. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Bred kolan över på degbotten , strö över hackas choklad, flingsalt och resten av degen. Grädda i 15- 20 minuter tills gyllenbrun.
Låt svalna och skär i bars.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar