måndag 31 augusti 2015

Blåbärssallad

En god sallad som passar bra till grillat och även andra maträtter. Detta recept hittade jag i en mattidning med blåbärstema i. Enkel och snabb att göra när råvaran finns att plockas i skogen!
En annorlunda kombination men väldigt god!

150 g blåbär
4 skivor grovt rågbröd/ malaxlimpa
125 g blandad sallad
150 gorgonzolaost/  blåmögelost

Dressing
½ msk honung
1 msk vit balsamvinäger el vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt och svartpeppar


  1. Bryt el skär brödet i mindre bitar. Rosta i en torr stekpanna på medelvärme tills det är knaprigt. Låt svalna.
  2. Dressing: Blanda honung och vinäger. Tillsätt oljan och kryddorna.
  3. Fördela salladen på tallrikar smula över osten och strö på blåbären, ringla över dressingen , strö på krutongerna. Och servera.
Man kan servera denna sallad som förrätt om man vill. Eller så lägger man salladen på ett djupare lite större fat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar