Pajdeg:
5 dl vetemjöl
150 g kallt smör
75 g riven parmesan
1 tsk havssalt
1 ägg
ev. 1 msk kallt vatten
Kräm:
400 g färskost
2 dl creme fraiche
2-3 msk pepparotsvisp
salt
Topping:
6-7 tunnt skivade tomater
2 msk olivolja
1 msk sherryvinäger ( jag använde rödvinsvinäger)
flingsalt och svartpeppar
färska örter ex oregano el basilika
Lägg mjöl, smör och ost i en matberedare och mixa till smulor. Tillsätt salt och ägg och mixa till en deg. Tillsätt ev 1 msk vatten om degen känns hård. Plasta in degen och låt vila 30 minuter i kylskåp.
Värm ugnen till 180 grader. Kavla ut degen till en stor rundel.
Lägg på en plåt, nagga med en gaffel och grädda gyllene mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kallna på plåten.
Rör ihop färskost och creme fraiche till pepparotskrämen och smak av med pepparotsvisp och salt.
Bred krämen på flarnet ( kan göras ett par timmar före) och fördela tomatskivorna på.
Vispa ihop olja och vinäger med lite salt och peppar.
Skeda dressingen över tomaterna och toppa med örter och extra svartpeppar.
Fräsht och gott as usual :) Mama
SvaraRadera