tisdag 1 september 2015

Grönkåls chips

har haft  grönkål i mitt trädgårdsland denna sommar. Har funderat vad jag kan göra av min grönkål. Har ni tips så skriv gärna vad jag ska laga av den.
Har i alla fall testat göra chips av bladen, enkelt, gott och så ska det visst vara rätt nyttigt med grönkål.
De blir frasiga och tunna..

Grönkålsblad
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj grönkålsbladen om de är smutsiga. Låt torka.
Dela i mindre bitar och lägg i en skål ringla över olivolja och strö på flingsaltet.
Massera in oljan och saltet i bladen. Rada ut på en plåt med bakplåtspapper. In i ugnen 7-10 minuter. Passa dem så de inte blir förkolnade!
Låt svalna och lägg i en skål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar