fredag 12 november 2010

Sallad

Då man skall kocka här hemma blir det ofta samma mat som rullar på man får inga nya ideér fast man har hyllan full av kokböcker. Nej varför söka nya recept det tar ju tid, eller så tar det så länge att åstadkomma en ny rätt, eller så blir det bara inte av.
För där emellan har man helt hjärnsläpp och ingen fantasi alls.

Men här om dagen tog jag faktiskt fram Rutiga kokboken ur hyllan och kollade vad det finns för sallader att välja på där. Det vill ju mest bli sallad, tomat, gurka och emellanåt fetaost. Så nu tänkte jag få in lite nytt i hjärnkontoret. Har testat sallad Waldorf och Mimmosa sallad. Dessa tyckte jag var goda som lite omväxling, men dock innehåller båda selleri, gubben gillade förståss inte smaken av selleri. Man kan ju je allt en chans men nej alla är vi olika!

Mimmosasallad

150 g rotselleri/ bladselleri
2 skivor ananas
1 äpple med syrlig smak
1 tomat
100 g ärter
50 g vindruvor
3/4 dl majonnäs
1 dl cremé fraiche
1-2 hårdkokta ägg


Tärna alla ingredienseran smått. Ägget skall skiljas vita och gula för gulan sakall strös över salladen när den är klar skall likna mimosablommor. Blanda sen ner majonnäs och cremé fraiche.

2 kommentarer:

  1. Låter intressant och troligen värd att pröva på =)

    SvaraRadera
  2. Oj dendär salladen såg god ut, tål att prövas nån dag! P

    SvaraRadera