söndag 7 november 2010

Dom små goda..

Då man lärt sig grunden med chokladen finns det många saker man kan välja mellan vad man vill göra. Med fantasi och ideér kan det bli vad som helst.
Än så länge har jag bara hållit mig till dekorationer och praliner. Men vacker så. Det kommer väl någon dag då man vill göra lite större grejer. Under min skolgång blev det gjorda en del figurer bl.a. en älg helt i choklad. Det var en hel del tålamod och täljande innan den blev bra.

Då man gör praliner är det också en del arbetsmoment.
Pralinskal










Först skall fyllningen göras, det är ofta en sorts canache som är smaksatt med olika kryddor eller smaker.
Men den skall också hinna svalna annars smälter ju pralinskalen upp och allting rinner ut. Pralinerna skall ha en så kallad "propp" i öppningen som består av äkta choklad som blivit tempererad.
Fyllda skal

Sen är det bara utsendet kvar på pralinen som är upp till en själv hur man vill den skall se ut.
Färdig produkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar