Det är onödigt att slänga fiskräset som lämnat när man fileát sin forell eller lax. Ta vara på alltihopa och lägg i plastpåse och in i frysen så spar du det till nästa gång du ska göra en fisksoppa.
Det är ju en bra start till soppan att koka fiskben och huvud i saltat vatten. Där får du fiskbuljongen och behöver inte lägga i en tärning som innehåller massa E- koder( eller E-vitaminer som andra kallar dem).
Det tar bara några minuter så är köttet som finns kvar på benen genomkokt, fiska upp alltihopa och använd spadet till soppan! bena ur köttet och ner i soppan tibaka strax före soppan är klar.
|
Det kokta fiskben-och huvudet |
|
Fiskköttet |
|
Den färdiga soppan |
Du e no dåuli Allan som orkar kok fisksoppo. :) Men ja tycker e sku vara så äckligt ti kok fiskhövo å sii ögona som stirrar upp på ejn... :s /Tanja
SvaraRaderaMen Tnaja du behöver ju int stirr på fiskhuvu. he ju tan he mesta smaken komber!
SvaraRaderaJa halder no me Tanja i dehär falli. =)
SvaraRaderaMMMM va gott! Så ska en riktig husmor göra! ska försök me på ede nagang ja o... /Marie
SvaraRadera