söndag 17 oktober 2010

Riktit Finskt bröd

Vad tänker du på när du hör "Finskt rågbröd"?
Jag tänker på ett kraftigt, lite surt bröd med god arom. Man hittar ofta såna bröd på finskt fåll. Och visst är det inte gott med ett mörkt kraftigt bröd?! Det tycker jag iaf.

Har blivit riktigt inspirerad av surdegsvärlden och alla dessa surdegar man kan göra och alla bröd du sen kan göra av surdegen! Satt som uppslukad i Jan Hedhs bok här om kvällen. Hela tiden lä'r man sig något nytt och vill bara pröva på nya saker. Men man ska inte ha brottom när man börjar med en surdeg, för det tar 4-5 dagar innan den är klar. Det är flera skeden innan du har den färdiga degen.
Någon annan gång kanske jag sätter upp ett recept och beskrivning här om det är någon som är intresserad av det vill säga?? Kommentarerna är få så det är svårt att veta om ni bara kollar läget eller faktiskt läser det man skriver?!

I alla fall får ni en bild och ett smakprov på brödet kan ni också få om ni tittar in någon dag. Bakte brödet igår. Har fått mycket inspiration att baka olika bröd nu, kul att se om det blir som man hoppats eller om det blir pannkaka av alltsammans.


7 kommentarer:

  1. Ja läser nog, men tyvärr e ja sämre på att baka... /Tanja

    SvaraRadera
  2. Brödet såg ju lika bra ut som i boken! Duktigt
    ! Ja prova på ett av äppelrecepten dom had på vbl för nån dag sen, blev riktigt bra faktiskt! P

    SvaraRadera
  3. Ser riktigt bra ut! Ja prova på surdeg fö två vikor saan. Men surdegen ja laga vart som 4ggr onödigt stor...

    SvaraRadera
  4. Ja-ja-jaaaaa! Recept tack! :D Jag ääälskar rågbrö! Å hede brö diin får e att vattnas i mun! :)

    SvaraRadera
  5. Ser så armadis gott ut!

    SvaraRadera
  6. komin ut å smak på e bara!:)

    SvaraRadera
  7. Sir ut som fammos rågbröd bruk göra :)

    SvaraRadera