onsdag 6 oktober 2010

Efterrätt det är mums

Det är kul med efterrätter, man kan göra många olika sorter kalla och varma, tunna och tjocka. Nyttiga och mindre nyttiga. Ofta blir det den sorten som är mindre nyttig.
Man blir allt emellanåt lite inspirerad av TV. Brukar nämligen titta på halv åtta hos mig. Och det dyker ju upp en del som man själv vill prova på att göra. Och nu har jag faktiskt printat ut ett recept och testat det också.
Surprice var det med äpplen i, men när det nu har varit säsong så får man ju göra något av det man plockat.

Smördegsinbakat äpple

2 medelstora äpplen ( lite syrligare sort)
25 g mandelmassa
2 msk muskovadosocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
saft och  rivet skal av en halv citron
2 smördegsplattor
50 g mandel/ hasselnötter

1. Skala äpplena, dela på hälften och kärna ur dem.
2. Kavla ut en smördegsplatta, dela den på hälften och placera en äppelhalva på varje.
3. Lägg en msk av mandelmasse fyllningen under varje äpple och vik degen runt äpplet.
4. Placera på bakplåtsklädd plåt och pensla med ett uppvispat ägg om du vill. Grädda i 175C ca 30 minuter. Och låt svalna en stund ät med vanilj glass eller sås till!

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Så vackert du garnerar dina tårtor, rena konstverken :)
    Är du konditor?
    Tranbär har vi plockat också det finns rikligt av dom i år, bara man inte blev så blöt om händerna och kall om fötterna.
    Tack för titten! /Bea

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket. Ja jag är utbildad konditor. Sku man int frys så om fötrin tå man plockar tranbär sku he va beter!:)

    SvaraRadera