tisdag 2 april 2013

Påsk ägg

I  och med påsken så har det ju blivit lite gott i matväg också.
Inga chokladägg har jag gjort men salta ägg har det blivit. Väldigt fint blev upplägget också när man återanvände äggskalen och gröpte ur dem.
Röran som fylldes i äggskalen bestod av anjovis , färskost, creme fraiche, kryddor och ägg.. Allting rördes ihop och fick en fin smak.

Fyllt ägg med krämig anjovisröra

6 st Ägg
100 g Philadelphiaost
2 st anjovisfiléer
0.5 finhackad rödlök
1 dl crème fraiche
1 knippe
persilja
1 knippe
Gräslök

Tillagning
15min
  1. Koka äggen 6 minuter. Blanda rödlök, ansjovis, philadelphiaost och crème fraiche.
  2. Skär av toppen på äggen gröp ur ägget försiktigt med en sked så du bevarar skalet helt. Mosa äggen och blanda ner i ansjoviskrämen.
  3. Finhacka persilja och gräslök och blanda ner. Fyll äggskalen med röran, garnera med persilja och gräslök.

Något som andra år också i år fanns framduka var ju förståss pasha. Bläddrade igenom ett recptblad där de hade lagat en variant på pasha med äppelsmak. Tyckte det lät intressant men det blev inte prövat detta år



2 kommentarer:

  1. Vilken vacker pasha"tårta" skojigt att se att fatet är i användning ännu :)Mama

    SvaraRadera
  2. Ja fatet används nog nu som då. Bra storlek om man bara har några bullar eller kakbitar att servera! :)

    SvaraRadera