Påsken kom i år igen och all mat som hör den till. Många godsaker tycker jag det finns att laga och duka fram på bordet både salta och söta saker.
Här har vi ju den traditionella påskbrasan att åka och titta på. Även i år bakade jag bakelser till ungdomslokalen där påskfirandet hölls med påskbrasan, lotterier, korvgrillning och kaffeservering.
Ifjol gjorde jag en sorts cheesecake med apelsinsmak.
I år blev det två olika sorter den ena var en Syrlig citrontårta och den andra en Vitchokladtårta med bär.
Den syrliga citrontårtan innehåller ingen grädde, men piimä och vaniljvisp är ingredienser som i stället finns i tårtan. Låter kanske lite konstigt men på smaken skulle man inte gissa att den inte innehåller någon grädde.
Vitchokladtårtan är enkel och go består av en knaprig havrebotten och en sötare mousse som sedan toppas med valfria bär och en tårtgelé ovanpå Här kommer du till receptet på tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar