söndag 7 april 2013

Rocky road brownies

Det finns ju många recept om man vill laga brownies och även blondis om man tycker att man vill ha flera möjligheter vad man ska välja i.
Har inte själv bakat några blondies, men senast så blev det dessa Rocky road brownies ur Leilas bok One more slice. Kan värkligen rekomendera för chokladälskaren att göra dessa. Mycket chokladsmak och 70% mörk choklad i glasyren. Så toppade med nötter, dumle och marsmallows.

1 plåt/ 24 brownies

  • 350 g mjukt smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl kakao av god kvalitet
  • 1 dl ljus sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 6 ekologiska ägg
  • 3 dl vetemjöl

Fudgeglasyr

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70%

Rocky Road Topping

  • 1/2 påse Dumlekola
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 dl salta jordnötter
  • 2 nävar mini-marshmallows
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
  3. Rör ner kakao, sirap och salt.
  4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
  5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.

Rocky road topping

  1. Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader.
  2. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
  3. Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, Dumlehalvor, pistagenötter och mini-marshmallows.
  4. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar