söndag 9 september 2012

Grön doptårta

Detta är en helg då det verkar vara många barn som blir döpta. Som för mig är roligt för jag får ju baka och tillverka doptårtor åt dom små barnen! :)

Ville var först på tur att ha dop igår och hans mamma önskade en grön doptårta med sugarpaste. Dekorationen och fyllningen var fritt och upp till mig vad jag ville hitta på. När det är sugerpaste på tårtan behöver det nästan vara något syrligare som tårtan är fylld med för att få lite balans med smaken.
Efter som det är vinbärstider blev tårtan fylld med syrlig krusbärsfyllning med choklad hack i och önskemål om vaniljkräm fanns så det var i det andra lagret.


Dekorationen bestod av tåg med lok och vagnar på ett räls och en skylt med Villes namn, den andra tårtan hade lokvagnar ett räls och även där en skylt med Villes namn.
En smörgåstårta ville också Villes mamma ha till dopet. Men denna skulle fyllas med kyckling och bacon, roligt att variera sig lite mot de skink och fisktårtor som annars brukar vara aktuella. Lite hemgjord mango chatny fanns på tårtan för att ge den lite mer smak.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar