tisdag 31 mars 2015

Citron- och mascarponetrifle

Den här efterrätten gjorde jag för något år sen. Receptet kommer ur vbl . Smakar som cheesecake, men mycket snabbare och  ätklar med detsamma!



Citron- och mascarponetrifle

6 portioner

 Citronkräm 

2 äggulor  
½ dl socker 
½ msk mjöl
½ dl vispgrädde
en halv citron, pressad saft
40 g smör

Mascarponekräm 

1 pkt mascarponeost
1 dl vispgrädde
50 g vit choklad
digestivekex 
ananaskörsbär

Citronkräm: Lägg allt utom smöret i en kastrull.
 Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att den inte kokar.
Ta av plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna
Mascarponekräm: Vispa grädden och rör ner mascarponeosten. 
Smält chokladen och rör ner.
Montering: Varva citronkräm, mascarponekräm och krossade digestivekex i portionsskålar 
eller i en stor skål. Dekorera med ananskörsbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar