Dessa cookies har den konsistens som jag förknippar med hur en cookies ska kännas när man biter i den och smakar lika bra.
Själva degen skulle man bara kunna använda som sådan utan karamelliserad mjölk i.
Så har du en burk öppnad karamelliserad mjölk är detta ett måste att testa. I receptet stod det att man får 12 cookies, jag gjorde 16 och de blev nog tillräckligt stora ändå.
Inspirationen kommer från Bakverk och Fikastunder
100 g smör
1 dl socker
2 msk sirap
2½ msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk soda
1 tsk vaniljsocker
1/4 burk karamelliserad mj
Vispa smör, socker och sirap vitt krämigt. Rör ner kakao, mjöl, soda och vaniljsocker. Tryck ihop till en deg.
Dela degen i 16 delar, rulla till bollar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, tryck en fördjupning i varje boll som en skål. Lägg en klick kola i varje hål.
Grädda i ca 12-15 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Klara att gräddas |
Nygräddad |
Klara att ätas! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar