torsdag 16 april 2015

Gör egen KotiKalja

Gillar du att dricka kalja till maten. Gör den själv hur enkelt som helst. Jag har nyss gjort en sats som är drickklar
Köp en förpackning kotikalja i din butik. Av den får du tre satser kalja på 2½-3 l.




- Värm vatten till 40 C mät upp 2½ l och häll i en 4 liters kastrull, ämbar eller liknande. Blanda en påse extrakt i vattnet 
- Mät upp 2 dl socker och blanda väl

  
- Strö på torrjästen. Ställ i rumstemperatur och låt jäsa till nästa dag.


- Rör runt i kaljan och häll upp på flaskor.



- Ställ kaljaflaskorna kallt. Det beror på hur den tar sig, den kan vara drickklar efter ett dygn i 
kylskåp, annars efter 2 dygn. Det gäller att smaka på den och drick upp den när den är som godast!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar