Det blir som en paj i storleksform.
Jag gjorde den här som efterrätt men man kan ju också kalasa på den till eftermiddags fikat. En gräddklick eller en glasskula till bara.
Gå in på tidningen Hembakats sida så finner ni liknande recept.
175 g mjukt smör
1½ dl socker
1½ dl farinsocker
1 ägg
1½ tsk soda
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 3/4 dl vetemjöl
150 g mörk eller ljus choklad
Garnering
1-2 msk hasselnötter, hackade
Till formen
Smör
kokosflingor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.Hacka chokladen grovt och nötterna grovt.
- Vispa smör, socker och farinsocker poröst i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt soda, vaniljsocker, salt, havregryn och mjöl. Blanda ihop till en deg.
- Blanda ner choklad. Rör ihop allt till en deg.
- Tryck ut smeten i en smord och bröad springform ca 22 cm i diameter. Strö över hackede nötter.
- Grädda kakan lägst ner i ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna till ljummen eller kall i formen.
- Servera med glass eller grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar