Receptet kommer från madame-edith blogg. Där hittar man också många andra härliga recept att testa!
150 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
- Smält smöret
- Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker
- Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Rör ner det smälta smöret.
- Grädda kakan i en rund form 25 cm i diameter. mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
- Låt kakbottnen svalna (Ha kakan kvar i formen tills den är klar)
1½ dl grädde
1½ dl socker
2 msk sirap
100 g ljus choklad
75 g smör
2 dl salta jordnötter
- Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
- Låt koka under omrörning till en tjock smet. ( ca 7 min)
- Dra kastrullen åt sidan . Rör ner smöret och sen salta nötterna.
- Bred ut kolan på den svala bottnen.
- Ställ kallt att stelna.
200 g ljus choklad
- Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
- Bred ut den smälta chokladen över den stelnade kolan. Var snabb chokladen stelnar ganska snabbt.
- Ställ kallt och ta fram en 45 min före servering så är kolan inte så kall.
- Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar