Nu växer ju rabarbern i trädgården så det bara är att skörda så mycket man hinner. Har prövat ett recept på hemgjord glass med rabarber kompott som var ljuvligt gott och som den som inte är en glassmaskin även kan göra. Det var från Bakverk och Fikastunder jag hittade receptet. Men ni kan kola in hennes blogg hon ha mycket fint hon gör.
SOMMARGLASS
2 ägg
2 msk socker
1 burk kondenserad mjölk
1,5 dl turkisk yoghurt
3 dl grädde
Vispa upp äggulor med 1 msk socker. Vispa äggvitor hårt med 1 msk
socker. Vispa grädden. Rör ner den kondenserade mjölken i äggulevispet.
Rör ner den turkiska yoghurten. Blanda i den vispade grädden och vänd
till sist ner den vispade äggvitan. Häll smeten i en stor form och frys
minst 5 h.
RABARBERKOMPOTT
1 kg rabarber
2,5 dl socker
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk ingefära
Tvätta och skala rabarberna. Skär dem i bitar och blanda alla
ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt småkoka i 10
min. Låt svalna. Serveras ljummen.
Jag testa att laga rabarber cheesecake som var i vasabladet förra veckan...mums! Gisela
SvaraRaderaBra om den var lyckad har tänkt att jag skulle testa den också.:)
SvaraRadera