onsdag 13 juni 2012

Glass + rabarber = Gott

Nu växer ju rabarbern i trädgården så det bara är att skörda så mycket man hinner. Har prövat ett recept på hemgjord glass med rabarber kompott som var ljuvligt gott och som den som inte är en glassmaskin även kan göra. Det var från Bakverk och Fikastunder jag hittade receptet. Men ni kan kola in hennes blogg hon ha mycket fint hon gör.


SOMMARGLASS

2 ägg
2 msk socker
1 burk kondenserad mjölk
1,5 dl turkisk yoghurt
3 dl grädde

 Vispa upp äggulor med 1 msk socker. Vispa äggvitor hårt med 1 msk socker. Vispa grädden. Rör ner den kondenserade mjölken i äggulevispet. Rör ner den turkiska yoghurten. Blanda i den vispade grädden och vänd till sist ner den vispade äggvitan. Häll smeten i en stor form och frys minst 5 h.


RABARBERKOMPOTT

1 kg rabarber
2,5 dl socker
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk ingefära
Tvätta och skala rabarberna. Skär dem i bitar och blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt småkoka i 10 min. Låt svalna. Serveras ljummen.

2 kommentarer:

  1. Jag testa att laga rabarber cheesecake som var i vasabladet förra veckan...mums! Gisela

    SvaraRadera
  2. Bra om den var lyckad har tänkt att jag skulle testa den också.:)

    SvaraRadera