fredag 29 april 2011

Kyckling på freda..

.. de är de jag vill ha..Ni har väll sett reklamen som gick på tv 4 för en tid sedan.
Idag blev det som sagt kyckling till mat. Har kommit mig för att testa allt fler nya recept, särskilt på kyckling. För det finns så otroligt många varianter att variera sig med.
Det vanliga kycklinglåren har man ju ätit i tid och otid så nu har det blivit ändring på den saken. Man kan få kycklingen väldigt saftig om man anstränger sig bara litegran. Många gillar ju inte kycklingen just för att den blir så torr.
Idag blev det därför kyckling toast med knaperstekt bacon. Matigt, Gott och Mättande!
Till det hade jag ännu gjort franskisar man får ju lyxa till det ibland när det är fredag eller hur!?

Kyckling toast med knaperstekt bacon

4 personer

saften från 1 citron
3 kycklingfileér
olja till stekning 
8 skivor toast bröd
2 tomater
1 gul lök
1 romansalladshuvud
1 pkt bacon 

Dressing
1 dl créme fraiche
1-2 tsk senap 

  1. Pressa citronsaft över fileérna och krydda med salt och peppar. Stek fileérna på båda sidor 3 min/ per sida.
  2. Rosta brödskivorna och bre på majonäs.
  3. Skär tomater och lök i i skivor. Lägg salladsbladen, tomatskivor och lök på bröden. Skär även kycklingen i skivor och lägg ovanpå. 
  4. Knaperstek baconet. Blanda créme fraiche och senap och bre över kycklingen. Lägg på baconet. 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar