torsdag 28 april 2011

Gröt

Manna, havre, risgryn, helmi, korngryn ja alla dessa olika sorter som gröt de tycker jag om. Är en riktig gröt människa. Tycker det är riktigt gott.
Varje arbetsdag äter jag en tallrik havregrynsgröt med mjölk, bär eller sylt. Det är gott med bara mjölk på gröten också.
Idag blir det risgrynsgröt, det är nog favoriten, den är också god att äta som kall till frukost. Oftast blir det med kanel på eller sylt.
Mannagrynsgröt behöver man  ha en soppa till eller liknande. Annars tycker jag den blir tråkig. Så finns det ju också chokladmannagryn, men dan sorten är jag inte speciellt förtjust i.
Helmigynen är ju riktigt goda, med en smörklick i och lite socker på njuter man i stora drag mmm...
Korngryns gröt är också god en ganska kraftig gröt och lite mörkare. Eller kornmjöls gröt som kanske var vanligare förr, den är god med lingonsylt och smör till.

Gröten som blivit över är ju jättegod att steka upp nästa dag, smakar emellanåt ännu bättre på det viset. Har man en gjutjärns panna blir det ju lite knaprigare stekyta på en del av gröten.
Någon annan som är grötätande av sig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar