Har ju godiset som jag gjorde själv också. Tyckte det blev riktigt lyckade godisar, smaken var bra, konsistensen kanske var lite för mjuk men i kylskåpet blev kolan lagom skarp. Detta är recept jag kan rekomendera.
Apelsinkola
40-45 st
God gräddkola med touch av apelsin.
100 g smör
1 dl socker
1 dl ljus sirap
3 dl grädde
finrivet skal av 1 apelsin
- Blanda smör, socker, sirap och grädde i en kastrull.
- Koka upp massan på medelstark värme. Låt den koka ca 20 min innan du för kulprovet. Använd gärna en stektermometer i kolasmeten. Kolan är klar vid ca 117 grader.
- Blanda ner apelsinskalet.
- Klä en form ca 18x 23 cm, med smort bakplåtspapper. Häll kolan i formen. Låt den stelna i rumstemperatur. Skär sedan i bitar och slå in dem i cellofan, bakplåtspapper eller plastfolie
Jag tyckt att både kola o marmelad va jättegoda idag.Du är så duktig med allt.Vi ses imorgon.
SvaraRaderahe de si no go ut he!//Anja-Lovisa
SvaraRadera