lördag 12 maj 2012

Bär kaka

Har nyligen gått igenom en hel del gratis recepttidningar och häften som man får på olika ställen och i tidningar. Har sorterat bort sådant som inte innehöll några intressanta recept. Men hittade ju en hel del recept som ska testas.
Vilket ett recept är som jag testade igår  till en baby shower. Svartvinbärs- och vitchokladtårta

Här får ni del av receptet om ni vill testa. Hade inga svarta vinbär så det blev med hallon och blåbär ovanpå istället!

Svartvinbärs- och vitchokladtårta

Botten
300 g havrekex
75 g smör

Fyllning 
6 gelatinblad
300 g vitchoklad
4 dl vispgrädde
½ dl socker
500 g kvarg
½ dl vatten

På ytan
400 g frysta svarta vinbär
2 dl gelesocker
4 dl vatten

  1. Mixa kexen i en matberedare, smält smöret och blanda med kexsmulet. Tryck ut i en form med löstagbar botten 26 cm i diameter ställ kallt att stelna.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt. Smält chokladen försiktigt i mikro. Vispa grädden och sockret ganska löst blanda ner kvargen. Rör i den smälta chokladen. Krama ur gelatinbladen och i en bunke med lite vatten, hetta upp i mikron tills det lösts i vattnet.
  3. Blanda lite av fyllningen i gelatinet och rör ut lägg en större del av fyllningen med gelatinet och rör ut blanda det med resterande av fyllningen.
  4. Fördela fyllningen över botten och jämna ut den. Täck med folie och låt stelna i kylskåp till nästa dag.
  5. Fördela de frysta bären över kakan.
  6. Koka upp vattnet och rör i gelésockret, låt blandningen svalna något och skeda över så att det täcker de frysta bären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar