Vilket ett recept är som jag testade igår till en baby shower. Svartvinbärs- och vitchokladtårta
Här får ni del av receptet om ni vill testa. Hade inga svarta vinbär så det blev med hallon och blåbär ovanpå istället!
Svartvinbärs- och vitchokladtårta
Botten
300 g havrekex
75 g smör
Fyllning
6 gelatinblad
300 g vitchoklad
4 dl vispgrädde
½ dl socker
500 g kvarg
½ dl vatten
På ytan
400 g frysta svarta vinbär
2 dl gelesocker
4 dl vatten
- Mixa kexen i en matberedare, smält smöret och blanda med kexsmulet. Tryck ut i en form med löstagbar botten 26 cm i diameter ställ kallt att stelna.
- Lägg gelatinbladen i blöt. Smält chokladen försiktigt i mikro. Vispa grädden och sockret ganska löst blanda ner kvargen. Rör i den smälta chokladen. Krama ur gelatinbladen och i en bunke med lite vatten, hetta upp i mikron tills det lösts i vattnet.
- Blanda lite av fyllningen i gelatinet och rör ut lägg en större del av fyllningen med gelatinet och rör ut blanda det med resterande av fyllningen.
- Fördela fyllningen över botten och jämna ut den. Täck med folie och låt stelna i kylskåp till nästa dag.
- Fördela de frysta bären över kakan.
- Koka upp vattnet och rör i gelésockret, låt blandningen svalna något och skeda över så att det täcker de frysta bären.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar