Hembakat Knäckebröd
14 runda kakor eller 45 rutor
25g jäst
6 dl kallt vatten
1 msk honung
1 msk salt
8 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl (varav 1 dl till utbakning)
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
2 dl sesamfrön
- Smula ner jästen i en bunke, rör ut med vattnet. Mät upp mjölet och häll i, men lägg inte allt mjöl med det samma, salt och honung.
- Knåda ihop ingredienserna väl till en smidig deg.
- Låt degen jäsa minst 1 timme, upp till 4 timmar går bra.
- Sätt ugnen på 225 grader. Dela upp degen till 14 runda bullar som kavlas ut tunnt och använd sedan en kruskavel eller nagga med gaffel.
- Sätt kakorna på plåt och grädda i 14 minuter tills de är välgräddade men inte brända
Tack tack, ska prova det nån gång! :) Mvh Linda
SvaraRadera