söndag 27 november 2011

Småkakor

Nu är jag redo att skriva lite inlägg emellanigen, har blivit en liten paus i skrivandet för att jag faktiskt inte bakat något nu på sista tiden, har i stället jobbat på att tömma de lager jag har haft i frysen. Men nu får man sätta igång och fylla på igen. Så idag blev det lite småbrödsbakning. Receptet och ideen ficka jag från Baka baka liten kaka så gillar man lite sega, spröda och syrliga småbröd är dessa värt att testa. Det blev en ganska stor degsats så det blev en del kakor!

Sega citronkakor

7 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
250 g rumsvarmt smör
4 dl socker
1 ägg
Rivet skal av en citron
4 msk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
Socker

Blanda alla torra ingredienser.
Vispa smör och socker ljust. Tillsätt ägget, vispa väl. 
Blanda ner citronskalet och -saften och vaniljsockret. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Häll socker på en tallrik, rulla smeten till små bollar och rulla dem i sockret.
Lägg bollarna på bakplåtspappersklädd plåt, lämna utrymme mellan bollarna, platta till dem en aning och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 8-10 minuter. 
Kakorna förblir ganska bleka trots gräddningen men så hålls de också möra och mjuka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar