Sega citronkakor
7 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
250 g rumsvarmt smör
4 dl socker
1 ägg
Rivet skal av en citron
4 msk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
Socker
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
250 g rumsvarmt smör
4 dl socker
1 ägg
Rivet skal av en citron
4 msk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
Socker
Vispa smör och socker ljust. Tillsätt ägget, vispa väl.
Blanda ner citronskalet och -saften och vaniljsockret. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Häll socker på en tallrik, rulla smeten till små bollar och rulla dem i sockret.
Lägg bollarna på bakplåtspappersklädd plåt, lämna utrymme mellan bollarna, platta till dem en aning och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 8-10 minuter.
Kakorna förblir ganska bleka trots gräddningen men så hålls de också möra och mjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar