Fick i alla fall et mail från matsidan Koka ihop som jag är medlem på, dagens rätt och det var just schweitserrullar. Tyckte det lät spännande och gott. Printade ut receptet och i helgen gjorde mina systrar rätten när de var här. Och gott var det, så har ni idetorka ska ni prova receptet nedan. Gjorde dock vanligt potatismos isf blomkålsmos.
LCHF- Schweizerrullar med skinka
Recept av GOE
INGREDIENSER
4 portioner/st.
500 gram | valfri köttfärs (jag använde älg och det gick alldeles utmärkt) |
1 tsk | salt |
1 krm | peppar |
1,5 dl | riven ost |
2 st | ägg |
0,5 dl | vispgrädde |
2 msk | finhackad purjo (jag använde som vanligt fryst) |
2 msk | finhackad persilja (går också bra med fryst) |
11 st | ca 10-12 skivor rökt skinka |
3 dl | vispgrädde |
0,5 dl | chilisås |
salt, svartpeppar, rosépeppar |
500 gram | fryst blomkål |
0,5 dl | vispgrädde |
1 msk | smör |
0,5 dl | creme fraiche |
salt, vitpeppar, örtsalt t ex Herbamare |
LCHF-anpassade blev dessa schweizerrullar ännu godare! Vi åt dem med blomkålsmos, men ni andra kan ju äta potatis till.
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Arbeta samman färsen med salt, peppar, riven ost, ägg, grädde, purjo och persilja.
- Lägg ut skinkskivorna på en stor skärbräda och fördela färsen över dem.
- Rulla ihop till rullar. Lägg dem i en smord eldfast form med skarven nedåt.
- Rör samman grädden med chilisåsen och smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över färsrullarna. Strö över lite rosépeppar.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Ös rullarna några gånger under tiden.
- Tina blomkålen i mikron och låt den rinna av i ett durkslag.
- Mixa blomkålen med kryddor och grädde i en matberedare eller med mixerstav.
- Smält smöret i en teflonkastrull och häll i blomkålsmoset.
- Tillsätt CF och låt det smälta ner i moset under omrörning.
hahaha vi e no så dukti,o di vart go!//Anja-Lovisa
SvaraRaderaSir ut som na man sku måst prov. :)
SvaraRadera