måndag 27 december 2010

Back on track!

Julen kom mitt i allt riktigt nära så jag fick bråttom att ställa till med julen och all dessa sakar som hör till. Vi var här hos oss i år så det var en del mat som skulle göras. Men det var riktigt skoj. Konstigt när man ändå har ätit och plockar undan allt det goda så skulle man kunna ha en julmats servering till. Men tror det är rätt lika i alla andra hem och hushåll!?

Gravad lax och sik, ägghalvor, lådor och köttbullar

Sillsallad, rökt- kalkon och skinka, sallader




















Slopade efterrätten i år och hade kaffe med dopp istället efter julklappsutdelningen. Det är ju likadant varje år man äter så det står ut i alla ändar av maten så rum för efterrätt brukar det vara svårt att hitta. Till kaffet gjorde jag en Vitchoklad tårta med kinuski och tranbär. En lite syrligare tårta som jag troligen kommer att göra flera gånger.





Julgodis blev det också tillverkat i år, som sagt så har jag inte varit så aktiv med denna sort andra år. Men i år blev det några fler sorter i stället. Vissa gick åt sig med strykande åtgång, medans det finns lite kvar av de andra sorterna, men det gör ju ingenting vi har ju lite smått att snaska på när vi spelar ishockyspel och tittar på tv.
Smörkola med saltat smör

Inpackad smörkola

Lakrits och citron chokladbitar

Wienernougat

3 kommentarer:

  1. Verkligen ett vackert julbord och för att inte tala om tårtan som gav en känsla av att vara frostnupen. hälsar M

    SvaraRadera
  2. Hej Alexandra! Vilka läckra bilder! Hittade din blogg idag. Fina saker :)

    SvaraRadera
  3. Tackar! Trvligt att du kikar in. Hoppas du får/fått en rolig läsning!:)

    SvaraRadera