måndag 18 mars 2013

Gräddtårta

Gräddtårtan som blev tillverkad i helgen var till ett möte. Han som skulle ha tårtan villa ha en riktig gräddtårta för det är ju en " naturlig produkt" och visst är det så..
Gräddtårtor i all sin enkelhet är goda de också. Träffades med flera vänner i helgen och där bjöds det på riktig gräddtårta, man behöver inte göra det invecklat för att det skall vara gott. Oftast så är det det enkla som är godast.

Tårtan jag lagade så blev uppfylld med egenkokad hallonsylt som innehöll citronsaft och det gjorde att den fick en fin syrlig smak. Diplomatkräm med choklad utgjorde den andra delen av fyllningen. Det är väl något svenskt när det kallas diplomatkräm en blandning av vaniljkräm och grädde och i det här fallet även choklad.
Tror att det var en ganska lyckad kombo.
Ovanpå blev det hallon, jordgubbar, blåbär och lite kivi som sen täcktes med gele för att det skulle hålla sig fint och frächt. Och sen täcktes sidorna upp med en ordentlig gräddkant.


Vad är den bästa tårtfyllningen för gräddtårta något som slår allt annat??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar