onsdag 13 mars 2013

Choklad cookies

Emellanåt så kommer den där känslan att man bara MÅSTE baka någonting... Då är det bara att välja ett av de 1000 recepten man har. Nu blev det småbröds bakning denna gång när lusten infann sig för bakning.
Hittade den på en blogg som jag besöker nu som då med det passande namnet baksugen. Som hon i sin tur hade hittat på en annan blogg... Man kommer till en ny blogg med ännu mera härliga recept.. det tar nog aldrig slut..


Chocolate chip cookies
30 st cookies
170g smör, rumstemperatur
1 4/5 dl farinsocker
3/5 dl strösocker
1 ägg, rumstemperatur
2 tsk vaniljsocker
4 3/4 dl vetemjöl
2 tsk majsstärkelse
1 tsk bikarbonat
3 dl (250g) chocolate chips eller hackad choklad (ca. 45 % kakaohalt)
Gör så här:
1. Ta smöret och ägget ur kylskåpet i god tid så de blir rumsvarma. Jag brukar skära smöret i mindre bitar så det blir snabbare rumsvarmt. Hacka chokladen grovt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och majsstärkelse i en bunke, ställ åt sidan.
2. Vispa rumsvarmt smör, strösocker och farinsocker poröst och fluffigt, ca. 5 minuter med elvisp.
3. Tillsätt ägg och vaniljsocker, vispa på låg hastighet till en jämn smet. 
4. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa snabbt ihop till en deg, tillsätt även den hackade chokladen. Se . Ställ degen i kylskåpet minimi 30 minuter. 
5. Klä två plåtar med bakplåtspapper, värm ugnen till 175 C. Ta små bollar ur degen med hjälp av två skedar, lägg bollarna på plåten med lite rum i mellan. Platta inte dem!

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10 -12 minuter, tills kakorna fått en ANING färg runt kanterna och ytan inte är så glansig mera. Grädda inte kakorna för länge! Låt kakorna svalna i 2-3 minuter på plåten och flytta sedan över till ett galler och svalna helt. Grädda resten av kakorna. Servera genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar