torsdag 30 augusti 2012

Rabarber & Hallonsylt

Tänkte dela med mig av receptet på Rabarber & Hallonsylten som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Det är en riktigt god sylt som passar till det mesta. Den har en kraftig hallonsmak så man kan bra ha mera rabarber än hallon i sylen.

Hallon- & rabarbersylt
500 g hallon, frysta går bra
500 g rabarber
4 dl råsocker
2 krm vaniljpulver
3 dl syltsocker
(Det går bra att halvera receptet om man vill göra en mindre sats.)
Skär rabarbern i centimeterstora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med hallon, råsocker och vaniljpulver. Koka upp och låt koka i ca. 10 minuter tills rabarbern kokat sönder ordentligt, hjälp gärna till genom att mosa rabarerbitarna mot kanten med en stor slev. Rör sedan ner syltsockret och koka i ytterligare ca. 4 minuter. Häll upp på rena och varma burkar.
Receptet hittade jag på chokladsockerkaka:s blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar