måndag 16 april 2012

En enkel efterrätt att göra är alltid trevligt. En som man inte behöver använda alla skålar man har i skåpet för att göra. Det är till exempel Citron- och mascarponetrifle som fanns i vasabladet under påskveckan. Smaken påminner kanske lite om cheesecake.

Citron- och mascarponetrifle

6 portioner

 Citronkräm 

2 äggulor  
½ dl socker 
½ msk mjöl
½ dl vispgrädde
en halv citron, pressad saft
40 g smör

Mascarponekräm 

1 pkt mascarponeost
1 dl vispgrädde
50 g vit choklad
digestivekex 
ananaskörsbär

Citronkräm: Lägg allt utom smöret i en kastrull.
 Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att den inte kokar.
Ta av plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna
Mascarponekräm: Vispa grädden och rör ner mascarponeosten. 
Smält chokladen och rör ner.
Montering: Varva citronkräm, mascarponekräm och krossade digestivekex i portionsskålar 
eller i en stor skål. Dekorera med ananskörsbär.


 

 

3 kommentarer:

  1. Hoppas mascarpone e pastöriserad, för dehär tänker ja lag! :)

    SvaraRadera
  2. Annas kan man använd vanlig färskost.

    SvaraRadera
  3. E va nåo pastörisera, men för mej räckt e bara ti 3 port iställe för 6.. haha :D

    SvaraRadera