Citron- och mascarponetrifle
6 portioner
Citronkräm
2 äggulor
½ dl socker
½ msk mjöl
½ dl vispgrädde
en halv citron, pressad saft
40 g smör
Mascarponekräm
1 pkt mascarponeost
1 dl vispgrädde
50 g vit choklad
digestivekex
ananaskörsbär
Citronkräm: Lägg allt utom smöret i en kastrull.
Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att den inte kokar.
Ta av plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna
Mascarponekräm: Vispa grädden och rör ner mascarponeosten.
Smält chokladen och rör ner.
Montering: Varva citronkräm, mascarponekräm och krossade digestivekex i portionsskålar
eller i en stor skål. Dekorera med ananskörsbär.
Hoppas mascarpone e pastöriserad, för dehär tänker ja lag! :)
SvaraRaderaAnnas kan man använd vanlig färskost.
SvaraRaderaE va nåo pastörisera, men för mej räckt e bara ti 3 port iställe för 6.. haha :D
SvaraRadera