Tomatfyllda bröd
3 bröd
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
325 g durumvete mjöl
400 g vetemjöl special
Tomatfyllning
2-3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
1½ tsk timjan
4 körsbärstomater
½ tsk salt
- Smula jästen en bunke och lös den i vatten. Rör ner mjöl och salt och knåda till en deg. Låt jäsa i 2 timmar.
- Mixa under tiden ihop fyllningen med stavmixer.
- Strö durumvetemjöl på bakbordet. Stjälp upp degen och dela i tre lika delar. Kavla ut varje bit till 20 x 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop till tre rullar.Lägg på bakplåtspapersklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter under duk. Sätt på ugnen 225 grader.
- Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar