fredag 20 april 2012

Tomatbröd

Fortsätter att testa recept ur tidningen Hembakat. Igår var det köttsoppa till mat så jag passade på att göra ett tomatbröd som fanns i tidningen. Men fyllningen var lite lös tyckte jag, men annars bra konsistens på brödet.

Tomatfyllda bröd

3 bröd

25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
325 g durumvete mjöl
400 g vetemjöl special

Tomatfyllning

2-3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja 
1½ tsk timjan
4 körsbärstomater
½ tsk salt

  1. Smula jästen en bunke och lös den i vatten. Rör ner mjöl och salt och knåda till en deg. Låt jäsa i 2 timmar.
  2. Mixa under tiden ihop fyllningen med stavmixer.
  3. Strö durumvetemjöl på bakbordet. Stjälp upp degen och dela i tre lika delar. Kavla ut varje bit till        20 x 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop till tre rullar.Lägg på bakplåtspapersklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter under duk. Sätt på ugnen 225 grader.
  4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar