tisdag 24 april 2012

Pasta primavera

En pastarätt jag testade för att få lite omväxling till den vanliga spagettin som blir kokad.
Pastan var god till en saftig kycklingfilé eller fisk skulle det också passa bra till eftersom den innehåller citron.

Pasta primavera

200 g tagliatelle
1 liten zuccini
1 liten purjo
1-2 vitlöksklyftor
1 påse ärter ( 200 g)
3 msk olivolja
salt, svartpeppar
½ citron skal och saft

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning.
  2. Skär zuccinin i tunna stickor. Skiva den ituskurna porjon. Finhacka vitlöken. Fräs purjo och zuccinin lät i olja i stekpanna. Tillsätt vitlöken och ärterna, låt sjuda i några minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Låt pastan rinna av och häll tillbaka i kastrullen. Blanda olivoljan i pastan. Tillsätt de frästa grönsakerna samt rivet skal och saft av citron och blanda om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar