Dags att uppdatera mig lite har haft mycket annat att göra den senaste tiden så jag har inte hunnit med att göra några inlägg.
I början av oktober var det kanelbullens dag.
Kunde ju inte motstå chansen att baka bullar till det. Provade på att gör två nya fyllningar, innehållande kanel, som jag sett i olika tidningar.
Båda bullarna blev riktigt goda men de var väldigt olika i smaken!
Ena kom från Roy Fares recept med vaniljkräm och rivet äpple blandat med kanel och socker . Den andra kom ur Bakat & Gott där man fick in lite chokladsmak i bullarna med kakao.
En sats bulladeg
1 dl farinsocker
2 msk kakao
1 tsk kanel
smör
Blanda ihop socker , kakao och kanel.
Stryk på smör på utkavlad bulladeg och strö över kakaoblandningen.
Rulla ihop eller vik ihop degen och skär upp degen så du kan göra bullaknutar.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
Grädda i 225 grader ca 12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar