Receptet kommer från Icakuriren.
Smörgåskex
40 stycken
- 100 g smör eller margarin
- 1 dl mjölk
- 2 tsk hjorthornssalt
- 1/2 tsk salt
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1. Smält matfettet och häll på mjölken. Blanda hjorthornssalt, salt, grahamsmjöl och vetemjöl. Häll över vätskan och blanda samman till en jämn deg. Platta till degen, täck med plast och låt den ligga kallt cirka 30 minuter.
- 2. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del på ett bakplåtspapper med samma storlek som plåten, ca 25 x 35 centimeter. Lägg plastfolie över degen medan den kavlas, då behövs inget mjöl. Lägg en lätt fuktad handduk under bakplåtspappret om det vill slinka iväg.
- 3. För över pappren med degsjoken på plåtar. Nagga ytorna med en gaffel. Sporra eller skär kvadratiska rutor, 7 x 7 centimeter. Grädda kexen mitt i ugnen i 200 grader cirka 10 minuter. Låt kallna på galler. Förvara kexen torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar