fredag 21 mars 2014

Majonnäs

Att göra sin egen majonnäs är väldigt enkelt. Jag gjorde det för första gången idag. Kommer att fortsätta göra egen majonnäs när det behövs.
Enda man ska tänka på är att alla ingredienser har samma temperatur, detta för att undvika att majonnäsen skär sig när man rör ihop den.
Det andra positiva är att den har en ganska lång hållbarhet 1-2 månader i kylskåp. Den köpta håller ju inte mycket längre den heller.
Majonnäsen jag gjorde idag så använde jag till hamburgardressing när vi åt kvällsmat.

2 äggulor
1 tsk senap
1 msk vinäger eller
1½ msk citronsaft
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
4 dl olja

Lägg äggulor, senap, vinäger, salt och peppar i en skål och vispa ihop ( man kan använda en assistent om man vill men jag tycker det går lika bra för hand).
Häll i lite olja i gången och vispa hela tiden tills du har all olja i majonnäsen.
Då var den klar!


2 kommentarer: