onsdag 17 september 2014

Smuläppelpaj

Nu är de ju den härligaste tiden på hösten när man får äppel och det kommer massor av äpplen även i år. Jag har kokat en hel del mos så vi ska ha under vintern att ta av.
Igår gjorde jag en smulpaj med kokos som var riktigt god. Receptet är för en pajform men jag förminskad mitt och gjorde varsin portionsform och till det hade vi vaniljglass!

100 g smör mjukt
1 dl farinsocker
1 dl mjöl
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
några äpplen ( beror på storleken på äpplena man har)
kanel och socker
½ citron

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform
Blanda smör, socker, mjöl, havregryn, kokosflingor och vaniljsocker till en smulig massa.
Skala äpplena och kärna ur dem. Dela äpplena i klyftor och rada fullt i pajformen. Pressa saften ur citronhalvan och fördela över äppelbitarna , strö över lite socker och kanel.
Smula över degen du gjorde och sätt in i ugnen. Grädda 25 -30 minuter tills du får en fin färg på smulorna. Avnjut ljummen med glass eller vaniljsås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar