måndag 1 september 2014

En av sommarens favorit sillar

I Landsbygdens Folk fanns i sommar en del recept. Jag fastnade för en röra med sill i .
Ja ändrade på en del  i receptet. Men himmel vad gott det var!

4 ägg
1 stor rödlök
1 brk löksill (550 g)
250 g körsbärstomater ( kan uteslutas)
1 brk creme fraiche
1 knippe gräslök
½ dl sweet chilisås
peppar


Koka äggen, ej löskokta, 7 minuter efter att vattnet kokat upp brukar vara lagom. Kyl äggen och skala och hacka dem i mindre bitar. Lägg i en skål.
Skala och skiva rödlöken tunt. Häll sillen i en sil och låt rinna av, dela sillbitarna i lagom stora munsbitar. Blanda ner med äggen.
Dela körsbärstomaterna och blanda ner i  skålen.
Rör ihop creme fraiche och sweet chilisås krydda med peppar. Rör ner med sillblandningen. Klipp ner gräslöken i ganska små bitar. Blanda ordentligt smaka av. Låt stå minst en timme i kylen och gotta till sig.
Ät på en smörgås eller till potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar