5 dl vatten
1 påst torrjäst eller
25 g jäst
2 tsk salt
½ dl olja
2 dl grahammjöl
ca 10 -12 dl vetemjöl
Fyllning
1 pkt bacon
1 lök
½ paprika
150 g creme fraiche
salt, peppar
Garnering
1 ägg
valmoffrön
Tillsätt salt olja, grahamsmjöl och en del vetemjöl. Knåda degen gärna i degmaskin i ca 10 min tills degen är elastisk. Annars knåda den ordentligt förhand i 15 minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i 20 minuter.
Under tiden gör du fyllningen klar, tärna bacon och lök, stek tillsammans i stekpanna tills du har fin färg. Låt svalan och tärna paprika , blanda allt med creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma delarna till runda bllar och låt vila ca 10 minuter. Kavla sen ut dagen ( 30 cm i diameter) på mjölat bakbord. Dela rundlarna i tio delar, klicka på fyllningen och rulla ihop från den breda änden. Lägg på plåt att jäsa i ca 40 minuter.
Värm ugnen till 225 C. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på lite vallmofrön.
Grädda mitt i ugnen ca 12- 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar