Gillar du mint och choklad, då är den här kakan något för dig. En bit är lagom med lösvispad grädde för kakan är ganska maffig.
och är du en vän av kladdkakor så är det ju ännu bättre. Men man behöver någon timme på sig när man gör denna för det ska svalna och stelna innan allt är klart!
Receptet hittade jag på en annan blogg när jag sökte recept med after eight
200 g valfri mörk chokld
200 g smör'
3 ägg
2½ dl socker
3 dl mjöl
Chokladglasyr
25 g smör
1 dl grädde
20 plattor after eight
200 g smör'
3 ägg
2½ dl socker
3 dl mjöl
Chokladglasyr
25 g smör
1 dl grädde
20 plattor after eight
Sätt ugnen på 175C. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme, rör om då och då.
Vispa socker och ägg, rör ner chokladsmöret och blanda väl. Rör sist ner mjölet och blada ihop allting.
Häll smeten i formen. Grädda sedan i nedre delen av ugnen i 20 miuter. Kakan ska ej vara helt genomgräddad.
Låt den svalna helt innan du lossar kanten på formen. Låt kakan kallna.
Blanda sedan smör, grädde och after eight till glasyren i en kastrull. Smält på svag värme. Låt den svalna och bli tjockflytande, bred sedan ut den över kakan och låt allt kallna i kylskåp.
Servera med vispad grädde och apelsin skivor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar