Det består bara av hallonkräm, mango och turkisk yoghurt!
Hade ingen mango så jag använde mig av persika i stället, vilket fungerade lika bra.
200 g hallon
½ dl socker
½ vatten
2½ dl kallt vatten
2 msk potatismjöl
200 g turkisk yoghurt
1 brk( 425 g) mangoskivor i sockerlag
- Häll de djupfrysta hallonen, socker, och 1½ dl vatten i en liten kastrull. Låt koka ett par minuter under omrörning. Lyft kastrullen från plattan.
- Blanda kallt vatten och potatismjöl. Häll blandningen i hallonen under omrörning. Flytta kastrullen tillbaka på plattan och hetta upp under omrörning tills krämen tjocknar och bubblar en gång. Lyft kastrullen från plattan och låt svalna.
- Fördela krämen på sex små glas. Ställ kallt att svalna.
- Purea de avrunna mangoskivorna. Häll mangopurèn försiktigt över den svalnade krämen.
- Blanda den turkiska yoghurten jämn och klicka ovanpå mangon. Låt stå i kylskåp till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar