måndag 27 januari 2014

Varvad dessert

Lagade här om dagen en, efterrätt eller mellanmål kan man också ha det som, varvad dessert. Enkel men med en känsla av det lilla extra.
Det består bara av hallonkräm, mango och turkisk yoghurt!
Hade ingen mango så jag använde mig av persika i stället, vilket fungerade lika bra.

200 g hallon
½ dl socker
½ vatten
2½ dl kallt vatten
2 msk potatismjöl
200 g turkisk yoghurt
1 brk( 425 g) mangoskivor i sockerlag
  1. Häll de djupfrysta hallonen, socker, och 1½ dl vatten i en liten kastrull. Låt koka ett par minuter under omrörning. Lyft kastrullen från plattan.
  2. Blanda kallt vatten och potatismjöl. Häll blandningen i hallonen under omrörning. Flytta kastrullen tillbaka på plattan och hetta upp under omrörning tills krämen tjocknar och bubblar en gång. Lyft kastrullen från plattan och låt svalna.
  3. Fördela krämen på sex små glas. Ställ kallt att svalna.
  4. Purea de avrunna mangoskivorna. Häll mangopurèn försiktigt över den svalnade krämen.
  5. Blanda den turkiska yoghurten jämn och klicka ovanpå mangon. Låt stå i kylskåp till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar