tisdag 21 januari 2014

Liten Kaka

Nya receptböcker dyker upp hela tiden. Har varit till bibloteket och lånade en bok där som är rätt ny. Roligt med boken är att det är olika teman det är inte bara t.ex. småkakor. Bilderna är väldigt fina också, bilderna gör ju också mycket, det tilltalar ju ögat!
Många fina recept som man kunde prova finns i boken, men jag har nu bakat ett och det är cookies, smaker för alla finns det nog.
Dessa cookies är något för chokladälskaren men de är rätt maffiga så man klarar sig bra på en cookie om man inte gör dem mindre till formatet.


Peanut and chocolate chip cookies

ca 24 kakor
 
3 1/3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
200 g smör, rumsvarmt
1 dl rörsocker
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk espressopulver
2 ägg
1½ dl finhackad mörk choklad
1½ dl jordnötsknoppar
eller 4 msk jordnötssmör- ta bort 50 g av smöret
 
  •  Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke.
  •  Vispa smör och socker med elvisp tills det blir en fluffig kräm, ca 3- 4 minuter.
  •  Rör ner vaniljsocker och espressopulver.
  •  Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt efter varje ägg.
  •  Häll i mjölblandningen lite i taget och avsluta med chokladbitar och jordnötsknoppar. Blanda väl.
  •  Låt stå i kylen i ca 1 timme.
  •  Sätt ugnen på 175 C och låt den bli varm.
  •  Lägg bakplåtspapper på två plåtar och lägg sedan smeten på plåtarna med hjälp av en glasskopa. Lämna utrymme mellan kakorna, de flyter ut när de gräddas.
  •  Grädda i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna en stund på plåten innan du lägger dem på ett galler.



  •  

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar