torsdag 16 januari 2014

Årets sista och första tårtor

Ja några tårtor har jag hunnit med att göra under den senaste månaden också. Men alla olika sorter, dock lite mera traditionella än andra.

En kinuski tårta fylld med jordgubbar och kvarggrädde som skulle vara till ett 1-års kalas. Denna tårta var glutenfri, men smakerna samma som en "vanlig" tårta.

Även några salta tårtor i forma av smörgåstårta har jag gjort. Både skinka och fisk tårtor. Med hembakat smörgåstårtsbröd, tårtorna blir lite stadigare med eget bröd än köpt.

 
 
 
En marsipantårta har jag också hunnit med, det var en tid sen sist. Motivet var nytt har inte gjort någon med Hello Kitty på förut, modeller och utseende på en sådan tårta finns det många att välja bland. Fyllningen var en annan kombination än vanligt ett lager med äppelfyllning och det andra med vaniljfyllning.

Sist har jag lagat en moussetårta. alla tillfällen skall tas till vara att kunna fira med en tårta. Och denna gång var ju det ett bygglov som skulle firas. Tårtan bestod av en kladdkakebotten med vaniljmousse och ett lager med jordgubbe- limemousse. Dekorerad med de frukter som går att få tag i nu just.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar